0348 – 43 77 77

Glas-in-lood

Nieuw glas-in-lood:

glaslood24In samenspraak met uw wensen leveren wij u een nieuw schetsontwerp. Glas-in-lood in uw interieur is weer helemaal van deze tijd. Ook voorzien wij uw ensuite deuren, binnendeuren, boven- en zijlichten van uw eigen glas-in-lood ontwerp. Laat ons een ontwerp voor u maken! Nieuw glas-in-lood kan middels patinage ook een “oude” look krijgen.

Restauratie/reparatie van glas-in-lood:

Het opnieuw in het lood zetten en/of vervangen van beschadigd (gebrandschilderd) glas van bestaande glas-in-lood ramen wordt door ons vakkundig uitgevoerd. Ook maataanpassingen mogelijk.

Inbouwen van Glas-in-lood in isolatieglas:

Wij plaatsen vakkundig bestaande en nieuwe glas-in-lood ramen in isolatieglas. Het resultaat is een ambachtelijk gemaakt raam, dat voldoet aan alle maatstaven van comfortabel wonen en werken. Nieuwbouw woningen worden in jaren 30- stijl gebouwd en voorzien van glas-in-lood in isolatieglas. De glas-in-lood panelen kunnen los geplaatst worden maar ook verbonden met de randafdichting van het isolatieglas middels speciaal Y lood.

Glas-in-lood techniek:

glaslood3De techniek van glas in lood is al zeer oud. Stukken gekleurd of gebrandschilderd glas worden naar het patroon van de gewenste voorstelling gesneden en gevat in H-vormige loodlijsten, die op de punten waar zij elkaar kruisen aan elkaar worden gesoldeerd. Om het raam waterdicht te maken wordt tussen de loodlijst en het glas een kit aangebracht. (Glas-in-loodkit is stopverf aangelengd met lijnzaadolie). Aangezien gewone loodlijsten niet voor veel stevigheid zorgen, zijn vaak enkele doorgaande loodlijsten voorzien van een stalen kern. Desondanks is een glas-in-loodraam een tamelijk zwakke constructie, zodat grotere uitvoeringen ter versteviging bevestigd worden aan aparte stalen spijlen. Grotere ramen bestaan doorgaans uit meerdere deelramen. Deze deelramen beschikken dan elk over een eigen sponning die tezamen het gehele raam vormen.

Glas-in-koper / los gebrandschilderd glas ook leverbaar.