0348 – 43 77 77

Monumentenglas

Glas is een eeuwenoud bouwmateriaal wat rond de jaartelling door Romeinen in Nederland werd geïntroduceerd. In alle eeuwen heeft glas zich ontwikkeld tot een hoog waardig product met veel aanvullende eigenschappen. Met de huidige productieprocessen wordt glas in een kwaliteit geleverd die niet past bij de uitstraling van monumentale gebouwen.

De visuele eigenschappen van glas zijn in 3 perioden te verdelen;

  • Voor 1920 Mond geblazen vensterglas, onregelmatig , grote vertekeningen
  • 1920-1960 Verticaal getrokken glas , lichte vertekening , zichtbare trekstrepen in 1 richting
  • Vanaf 1960 Glas geproduceerd met het floatglas procede, strak glas zonder vertekening

De kenmerkende uitstraling kan tegenwoordig gecombineerd worden met zonwerende, geluidswerende en warmtereflecterende eigenschappen. Waardoor een glasoplossing geboden kan worden zonder de monumentale uitstraling van het pand tekort te doen.

Van Veen Glasspecials kan verscheidene varianten met monumentale uitstraling uit voorraad leveren. Uiteraard is het monumentenglas ook in (extra dun) isolatieglasuitvoering leverbaar.

Specifieke beglazingstechniek

Niet alleen de beglazing maar ook de beglazingsmethodiek kan “ouderwets” ( zonder glaslatten ) uitgevoerd worden. De beglazing wordt als het ware in de sponning “gekit”. Dit kan met speciale renovatiekit Sealstop of met de traditionele stopverf. Uiteraard is deze tegenwoordig milieuvriendelijk en zelfs op verzoek overschilderbaar. Het “stoppen” van glas is overigens niet voor iedere glaszetter weggelegd. Dit is ambachtelijk werk en moet nauwkeurig uitgevoerd worden. Van Veen Glasspecials heeft een aantal gespecialiseerde glaszetters die zo wel op het werk als in onze productiehal deze wijze van beglazing kunnen uitvoeren.

 

Bekijk hier onze folder.
voorkant_monumentenglas2