0348 – 43 77 77

Vlakglas Recycling Nederland

Logo VRNVlakglas Recycling Nederland. Samen maken we glas oneindig.

Vlakglas Recycling Nederland zamelt vlakglasafval in, om het vervolgens te laten recyclen. Vlakglas wordt in de woning- en utiliteitsbouw gebruikt: denk aan ruiten van dubbelglas, spiegels en interieurbeglazing. Met het vlakglasafval dat u inlevert, wordt nieuw glas gemaakt. Schoon vlakglas is 100 procent herbruikbaar. De gescheiden inzameling en recycling hiervan sluit dan ook prima aan bij een circulaire economie. Het uitgangspunt van VRN is de cradle-to-cradle filosofie: materiaal wordt na gebruik volledig hergebruikt in een ander product. Er is een optimale kringloop, zonder restafval of kwaliteitsverlies.

Voordelen:

Vlakglasrecycling is goed voor het milieu. Het bespaart grondstoffen én energie. Bovendien vermindert recycling en efficiënt transport de CO2-uitstoot. Daarnaast bespaart het inleveren van vlakglas via VRN u veel geld. Zowel inzamelen als recyclen is een stuk goedkoper als het georganiseerd gebeurt.

Resultaten:

Nederland zamelt nog steeds veel vlakglasafval in. Dat komt onder andere doordat er wordt gerenoveerd, waarbij veel vlakglasafval vrijkomt. In 2015 werd bijna 70.000 ton vlakglas ingezameld en aangeboden om te recyclen. Hiermee hebben we zo´n 2.869.918 kg CO2 bespaard!